פיענוח אקו לב אשמח להסבר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/04/2017 | 16:28 | מאת: ניסן

שלום, לאחר התקף לב קשה שעברתי להלן אקו שני שנעשה 4 חודשים אחרי התקף הלב, יש לציין שאני מרגיש קושי במאמץ קשיי נשימה ועדיין לא חזרתי לתפקד מתעייף מכל דבר. אשמח לפיענוח אקו הלב LVEF 60% ללא היפרטרופיה תפקוד דיאסטולי: בתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מגל E המעיד על הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי (דרגה 1) (אשמח להסבר מה זה אומר מבחינה פיסית בחיי היום יום שלי על מה זה משפיע?) חדר ימין : החדר אינו מורחב התככוצותו הגלובלית מעורכת טווח נורמה עליה ימינית: תקינה מסתם מטריאלי: תקין מסתם אאורטלי: תקין מסתם טריקוספדילי: תקין אאורטה: לא מורחבת קרום הלב: לא נראה נזק פרידיאלי וריד נבוב תחתון: IVC לא מורחב עם תמט נשימתי תקין סיכום אבחנתי : visually estimared ejection fraction lvef 60% regional wall motion abnormality with good systolic LV function no hemodynamically significant valvular lesion was fond

08/04/2017 | 14:56 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. בדיקה די בגדר נורמה - מלבד לא צויין מלבד אחבנה בעיברית הפרעה איזורית, regiona wall motion abnormality, אם יכ תפקדו גלבולי תקין של חדר שמאל. הפרעה בתפקוד דיסאטולי מסוג זה איננה בעלת משמעות. יש לגשת לביקה אצל קרידולוג מטפל עם תוצאת בידהק אקו זו. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה