בדיקת אק"ג והאם היא יכולה לגלות אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/04/2017 | 21:20 | מאת: אנונימית

שלום, לאחרונה אבא שלי עשה בדיקת אקג והיה כתוב שם rSr in lead V1, מה זה אומר? בנוסף, אם בדיקת אקג יוצאת תקינה, האם זה שולל אי ספיקת לב? אשמח לתשובה מהר מאוד. תודה רבה!

08/04/2017 | 15:07 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, לא הרבה. דבר זה יכול להיות גם חלק מאקג תקין. לא ניתן לאבחן או לשלול אי ספיקת לב בתרשים אקג. שינוים רבים ושונים עלולים להיות באקג בחולים עם הסתמנות קלינית של אי ספיקת לב, אך לעיתים אקג גם היהי תקין. בברכה, דר׳ דדשב

09/04/2017 | 20:59 | מאת: אנונימי

אז מה אומרת הבדיקה? ואם היא יוצאת תקינה, מה היא אומרת בעצם שיוצא תקין? תודה רבה.

מנהל פורום קרדיולוגיה