מיפוי לב טכנציום לעומת מיפוי לב טליום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/03/2017 | 18:00 | מאת: אבי

שלום מה ההבדלים בין מיפוי לב טכנציום לבין מיפוי לב טליום? האם בשניהם מתבצעת בדיקת מאמץ?

31/03/2017 | 16:54 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. שני חומירם אלה בשימוש. שתניהם נותנים מענה טוב. תליום - זמן מחצית חים ארוך יור עד 72 שעות, קרינה יותר משמעותית, לכן מינונים נמוכים יורת משתמשים לצורך בידהק . אאיכות המדייה יכולה ליהיות פחות מעט טובה. טכנציום - ססטמיבי - זמן מחצית חיים קצרה בהרבה, 6 שעוץת. לכן ניתן הלשתמש במינון גבוה יותר, איוכת יכולה להיות טובה יותר. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה