תוצאות בדיקת הולטר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/03/2017 | 19:33 | מאת: שירה

שלום הולטר לב לאישה בת 70 (העתקתי מילה במילה אף שבהפרעות קצב אולי חסר פסיק?): משך הבדיקה 21 שעות קצב לב מינימלי 49 קצב לב מקסימלי 90 ממוצע 66 הפרעות קצב חדריות PVC'S לא רק 20 הפרעת קצב על חדריות PAC'S 440 רובם בבוקר מתוכם 20 זוגות הפרעות הולכה - לא שינויי ST לא מה משמעות הממצאים? יש משמעות להפרעות קצב החדריות? האם כמות ההפרעות קצב העל חדריות זה נחשב תקין או מעיד בוודאות על פרפור פרוזדורים? וא"כ האם מדובר בפרפור שהוא גורם סיכון לקרישי דם? תודה

25/03/2017 | 14:20 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. 1. אין הרבה משמעות 2. חדריות לא - רק 20 vpc 3. לא תקין, אך כמות קטנה מאוד 4. לא ראיתי איזוכר של מילה פריפור בתשובה שצוטטת בפנייתך. נא לגשת לקרידולוג עם תוצאת בדיקה זו ותרשימי אקג מצורפים. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה