פלפיטציות בהריון.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/02/2017 | 09:45 | מאת: יערה

שלום דר, אני בשבוע 15 להריון שלישי. לפני 4.5 שנים עברתי בדיקות אקו לב והולטר עקב דופק מהיר בהריון והכל יצא תקין. לפני שנתיים חזרתי לקרדיולוג עקב תחושת פלפיטציות (התקפים של החסרת פעימה מדי פעם שחולפים אחרי פרק זמן מסוים).הקרדיולוג הקשיב ללב ואמר שזה תקין ועקב הבדיקות שבוצעו בעבר אין סיבה לדאגה.בשני ההריונות הקודמים לא היו לי התקפים כאלה. בשבועות האחרונים,אני סובלת מדי פעם מהתקפים של החסרת פעימה. זו פעם ראשונה שאני חווה את זה בהריון. האם עצם העובדה שזה קורה בהריון מצריך שוב בדיקות?האם פלפיטציות בהריון זה מסוכן (בהתחשב בכך שבדיקות הלב שלי מהעבר תקינות)? האם יש צורך בבירור?כבר לא נעים לי לפנות שוב לרופאה בנושא הזה.... תודה

24/02/2017 | 18:44 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

ייתכן דבר במהלך הירון. בד״כ במהלך היריון דופק יכול לעלות כ- 10-15 פעימות לדקה עלומת דופק שהיה לפני היריון וזה מתקדם עם התקדמות ההיריון עם שיא בטרימסטר שני. כמובן יש ללשול דברים אחרים, כולל הפרעה בתפקודי בלוטת התריס, אנמיה, חסר ברזל ועוד. חשוב להלשים גם בדיקת אקו לב והולטר קצב לב - מותרות בהריון. נא פני להערכה לרופא. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה