בקשת בירור אקו לב והמלצות המשך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/01/2017 | 10:00 | מאת: אנה

דר נכבד, שלום. לפני שבועיים חשתי לחץ בחזה וקוצר נשימה בעיקר במאמץ. הופניתי על ידי רופא משפחה לעשות אקודופלר של הלב. אני בת 39 עובדת נכון להיום בעבודה שהיא פיזית חלקית. תוצאות אקודופלר קרדיולוגיה: חדר שמאל בגודל תקין. התכווצותו גלובלית ואזורית תקינה. LVEF מוערך 65 %. דפנותיו בעובי תקין. תבנית מילוי חדר שמאל מתאימה להפרעה ברלקסציה (גל A גדול מ E). חדר ימין תקין בגדלו והתכווצותו. עליות בגודל תקין. אי ספיקה מיטרלית מזערית. מסתם אאורטלי תלת עלי, מעובה. אי ספיקה טריקוספידלית מזערית. לחץ ריאתי סיסטולי מוערך 28 מ"מ + RAP. שורש האאורטה והעולה בקוטר תקין. IVC לא מורחב, תמט נשימתי תקין. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. אבחנות: Good systolic lv function. No evidence of hemodynamically significant valvular abnormality. מה המשמעות של לחץ ריאתי, ומה ניתן לעשות? למה יש ממצאים המראים אי ספיקות מיטרלית וטריקוספידלית והאבחנה היא שתפקוד הלב תקין? בכל זאת, איזה סוג של טיפול מומלץ לי? בהערכה רבה,

21/01/2017 | 16:11 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. כפי שמצוטטת בידקת אקו לב בגדר נורמה. עליך לחזר לבדיקת קרדיולוג לצורך השלמת בירור. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה