קשר בין מיעוט שעות שינה להתקפי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/01/2017 | 17:12 | מאת: נתן

קראתי שמיעוט שעות שינה או שינה מקוטעת מעלה הסיכון להתקפי לב. לצערי ממצב שאינו בשליטתי אני נאלץ להתעורר באמצע הלילה כל לילה. אני לא תמיד יכול לחזור לישון. האם שינה בשעה מוקדמת יכולה להוות פתרון סביר? מה כדאי לעשות בתנאים אלה כדי להפחית את הסיכון מניסיונך. זה רק עצם ההתעוררות וחוסר שעןת או יש גם חשיבות לסיבות כי למדל הורים לתינוקות כן מתעוררים ולא מקבלים התקפי לב. הגיל משמעותי גם לא? מאיזה גיל המחקים מראים שהסיכון עולה? תודה

21/01/2017 | 16:17 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תדוה על פנייתך. יש קשר בין הפרעת שינה/ מיעוט שעות שינה לבריאות של מערכת לב, כלי דם. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה