דליפה של מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/01/2017 | 21:28 | מאת: רונן

שלום רב, סימפטומים של ירידה קלה במקטע פליטה בגלל דליפה במסתם המיטרלי, האם הנזק הוא בלתי הפיך או שהוא חוזר למצב תקין אחרי ניתוח תיקון/החלפה של המסתם?

21/01/2017 | 16:21 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. נושא סבוך ומורכב. במקרים רבים נזק עלול להיות בלתי הפיך, אך באחרים כן יש שיפור. במידה ושי הפרעת תפקוד חדר שמאל ודליפה קשה של המסתם המיטלרי יש התוויה להתערבות לצורךך תיקון. החלפת מסתם. פנו נא בהקדם האפשרי לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה