מה ההבדל בין אקו במאמץ למיפוי לב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/12/2016 | 10:39 | מאת: מנחם

שלום מה ההבדלים בין הבדיקות הללו? באיזה מקרים שולחים לאקו במאמץ ובאיזה למיפוי לב? יש יתרון כלשהו למיפוי לב? כי אם לא, מדוע לבצע בדיקה שכרוכה בקרינה כאשר אקו במאמץ נטול קרינה לחלוטין? תוצאות תקינות של הבדיקות הללו, שוללות מחלה כלילית? תודה

31/12/2016 | 15:16 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. מדובר בשתי בדיקות שונות. בדיקת אקו לב במאמץ היא בדיקה ללא חומר ואילו בבדיקת מיפוי לב משתמשים בחומר רדיאוקטיבי. שתי בידוקת העם דרגת דיוק גבוהה אך מיפוי לעיתים עדיף במקרים של מחלה כלילית מתקדמת. תוצאות תקינות לא שוללת באופן מוחלט בעיה כלילית. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה