בעקבות אוטם שריר הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/02/2001 | 10:28 | מאת: אפרת

שלום רב, לפני כשנה אובחן אצל אבי סרטן במעי הגס. הוא נותח ועבר טיפול כימותרפי. במהלך הניתוח הוא לקה באוטם שריר הלב. כיום, כחודשיים לאחר הטיפול הכימותרפי, הוא מתלונן על כך שאין לו מספיק אוויר לנשימה, בעקבותיו הוא מתעורר אף מתוך שינה. הוא נבדק ע"י קרדיולוג מומחה שוידא כי אין סכנה לבצקת בריאות או בעיה כלשהיא אחרת הקשורה ללב. כמו כן נבדק ע"י רופאת אא"ג שמלבד מעט גודש באף - לא אבחנה ממצא כלשהו. גם צילום חזה לא הצביע על בעיה. מצוקת "חוסר האוויר" של אבי גדלה מיום ליום, (הוא מפהק בתדירות גבוהה). שאלתי היא האם יש לבצע בדיקות נוספות (במיוחד לאור ההיסטוריה הרפואית של אבי) ומה פשר תופעות אלו? על מה הן מצביעות. והאם די בצילום חזה על מנת לשלול חשד לממצא פתולוגי? אודה לתשובה מהירה ככל האפשר. אפרת

28/02/2001 | 23:09 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בסביפור חסרים המון (אבל ממש המון) פרטים. לאבחנה המבדלת נכנסים המון מצבים. אלו שקשורי לממאירות ואלו הקשורים ללב. צריך לבדוק את החולה, לראות המסמכים שלו, לסכם אילו בדיקות עבר ומה התוצאות... ואז (אולי) אפשר יהיה להגיע לחוות דעת הגיונית סליחה

01/03/2001 | 13:07 | מאת: אפרת

ד"ר קיציס שלום רב, תודה על תשובתך. אני מבינה כי אין בידך אינפורמציה מספקת על מנת לסייע לי. אף על פי כן, אולי תוכל בכל זאת להאיר את עיניי, בעקבות ההתרחשות הבאה, כפי שאני מפרטת להלן: פניתי לאונקולוג המטפל באבי, מבדיקה שערך הסביר כי תופעת חוסר האוויר של אבי אינה קשורה לטיפול הכימותרפי שעבר בעקבות סרטן המעי הגס. למרות זאת, נשלח אבי לביצוע בדיקת CT חזה (PND), רק ע"מ לשלול בעיה כלשהיא בריאות. בעצת האונקולוג חזרנו שוב לקרדיולוג המטפל באבי שאיבחן (לאחר שעיין בצילום החזה של אבי) כי לאבי יש "לב מוגדל" וכי נראה כי הוא סובל ממפרצת בלב. (להזכירכם: אבי עבר אוטם שריר הלב במהלך ניתוח במעי הגס, לפני כשנה). ככל הנראה, זוהי הסיבה למצוקת האוויר של אבי. צילום ה- CT אמור להראות את גודל המפרצת. נאמר לנו שאם גודלה הוא עד 6 ס"מ - אין התערבות כירורגית כלשהיא, ומעל ל-6 ס"מ מדובר ב"סיפור מסובך וקשה". שאלתי היא : מה המשמעות של בעיה במפרצת? ומה המשמעות של "סיפור מסובך וקשה"? האם הכוונה להשתלת לב? אודה לתשובה מהירה אפרת ד"ר אילן קיציס כתב/ה: > > בסביפור חסרים המון (אבל ממש המון) פרטים. לאבחנה המבדלת נכנסים > המון מצבים. אלו שקשורי לממאירות ואלו הקשורים ללב. צריך לבדוק את > החולה, לראות המסמכים שלו, לסכם אילו בדיקות עבר ומה התוצאות... > ואז (אולי) אפשר יהיה להגיע לחוות דעת הגיונית > סליחה

מנהל פורום קרדיולוגיה