טכיקרדיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/04/2000 | 22:17 | מאת: י

שלום רב, אני חולת אסטמה קשה, והדופק הרגיל שלי הוא בסביבות 100 פעימות לדקה. האם מצב זה מסכן את הלב לטווח ארוך (או קצר...)?

03/04/2000 | 22:49 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מאוד יתכן שהדופק הגבוה בגלל תרופות לאסטמה (האם את לוקחת תרופות כאלו ?). וגם אם לא, אסטמה ובכלל מחלה ריאתית יכולה לגרום במנגנונים שונים דופק גבוה. לכשעצמו 100 לדקה לא מסוכן אך לאורך זמן עדיף שהדופק יהיה נמוך יותר. בת כמה את ואיזה תרופות את נוטלת? תודה על תשומת הלב

04/04/2000 | 10:40 | מאת: י

שוב שלום, ותודה על התשובה (המהירה!) ובכן: אני בת 28, וכרגע נוטלת 250 מק"ג Flixotide ביום. זה הכל. בלי ונטולין. למרות זאת: בעברי שימוש ב-20 שאיפות של ונטולין ביום במשך כ-20 שנה, ותרופות מתרופות שונות, לרבות סטרואידים. ידוע לי שמרחיבי סימפונות לטווח קצר כגון ונטולין גורמים לטכיקרדיה, אולם אני לא משתמש בו כעת כלל. האם לתפקוד ריאות נמוך במיוחד (FEV1 = ~30%) יש קשר לטכיקרדיה?

מנהל פורום קרדיולוגיה