ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

17/04/2006 | 20:26 | מאת: שמעון

אני בן 50 מועמד לניתוח 3 מעקפים עורקיים, האם שיטת הניתוח שלא מצריכה ניסור בית החזה ממולצת והאם הועיחה את עצמה? היכן ניתן לבצע אותה? האם ניתוח בבי"ח פרטי עדיפה על בי"ח ציבורי?

24/04/2006 | 08:16 | מאת:

כיום קימות שיטות חדשות לניתוחי מעקפים ובינהן אמנה את השיטה ה"זעיר פולשנית" ניתוח המבוסס על מצלמת טלוויזיה המוחדרת לחזה ושימוש במכשירים המאפשרים ניתוח ללא פתיחת החזה. עלייך לברר עם המנתח לגבי הגישה המתאימה לך. לגבי מקום הניתוח- פרטי או ציבורי- ההחלטה היא שלך. כיום מבוצעים גם בבתי חולים פרטיים ניתוחי לב מגוונים.