פצע לא מחלים לאחר ניתוח כריתת סינוס פילונידלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

07/02/2008 | 15:45 | מאת: יניב מרום

שלום רב, אני בן 30 ולפני 3 חודשים עברתי ניתוח לכריתת סינוס פילונידלי. הפצע הושאר פתוח ומאז אני מבצע 2 מקלחות ביום לשטיפת הפצע במים וחבישות חיצוניות (פד על התחתון). בשבועות הראשונים קצב ההחלמה של הפצע היה תקין. לפני כחודש וחצי זוהו שני "עודפי בשר" שצמחו בפצע ומאז הוסרו (ע"י גירוד עם גזה) מספר פעמים וצמחו מחדש. עם או בלי קשר, קצב ההחלמה הואט מאד והמצב כמעט סטטי בשבועות האחרונים. כרגע הפצע אינו עמוק, אך עדיין פתוח. בביקורת האחרונה שלי אצל הכירורג נאמר לי שההחלמה אינה מתקדמת כצפוי והכירורג מרח לי יוד (?) על הפצע שהפך את סביבת הפצע לשחורה ולאחר מכן גירד את "עודפי הבשר" שצמחו בשבועיים האחרונים בתוך הפצע. אציין שאני מקפיד מאד על הגיינה וגילוח של המקום מאז הניתוח וכן אינני סובל מעודף משקל או מסיבה אחרת שעשויה להאט את קצב ההחלמה למיטב הבנתי. שאלותיי הן: 1. מה ניתן לעשות בעניין קצב ההחלמה האיטי והאם ישנם רופאים או מרכזים (עדיף באיזור חיפה ושקשורים לקופ"ח מאוחדת) המתמחים בטיפול בפצעים שאינם מחלימים כראוי. 2. מהם "עודפי הבשר" שצומחים בפצע ומה ניתן לעשות בעניין. 3. האם ייתכן שאני פוגע בקצב הריפוי עקב מקלחות מרובות מדי (2 ביום) שבהן אני מפשק קלות את הישבנים כדי לשטוף את הפצע במים? תודה רבה, יניב.

08/02/2008 | 13:21 | מאת:

שיירי העור הנוצרים הינם ריקמת גרנולציה וניתן לטפל בהם באמצעות חומר הנקרא ארגנטום ניטראט. מקלחות רבות אינן פוגעות בפצע. אזור הצפון שופע רופאים כירורגים מצוינים אשר יתנו מענה למזורך.

11/02/2008 | 12:49 | מאת: יניב מרום

תודה רבה!