תחושה לא נעימה בצד שמאל למטה בבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

01/06/2007 | 15:02 | מאת: עומר

שלום, בחודשיים האחרונים אני סובל מאיזה שהיא עצירות. עקב העצירות, בזמן שאני בשירותים אני לוחץ כדי להוציא את הצואה. לפני כשבוע בזמן היותי בשירותים לחצתי, והרגשתי תחושה לא נעימה בצד שמאל למטה בבטן, לא רחוק מהאשכים. התחושה הזו נמשכת עד היום. אי אפשר ממש להגדיר אותה ככאב- אלא פשוט משהו מציק, אולי אפילו מציק מאוד. הייתי אצל רופאת משפחה שקיבלה אותי לאחר שעות העבודה ולכן בדקה אותי במהירות. היא מיששה את הבטן ואף ביקשה ממני להשתעל, ולא מצאה שום בעיה. עם זאת, גם מאז (זה היה לפני 4 ימים) הבעיה נמשכת. מה יכולה להיות הסיבה? ומה עושים? האם יש צורך דחוף לעשות אולטראסאונד? בתודה, עומר.

03/06/2007 | 08:56 | מאת: עומר

הייתי היום אצל רופא המשפחה, הוא בדק לי את האשכים (הכאב מאז באשכים הפך לקצת יותר ברור) ואת הבטן התחתונה וכתב: "תלונה: כאבים במפשעה עם הקרנה לאשכים. ממצאים עיקריים: בבדיקת אצבע בתוך שק האשכים לא נושה הרניה. יש רגישות בבטן תחתונה". הוא שלך אותי לבצע שתי בדיקות אולטראסאונד: בדיקת סונאר של המפשעה השמאלית ובדיקת בטן תחתונה (אגן קטן). העניין הוא, שהתור שהצלחתי לקבוע הוא רק ל-15.6. האם יכול לקרות משהו עד אז? האם צריך לקבוע תור דחוף (אם יש בכלל אפשרות כזאת)? העניין מדאיג אותי, כי הכאב מחמיר לאחרונה מיום ליום (כרגע הוא עוד לא בלתי נסבל, אבל מאוד מאוד מפריע).

03/06/2007 | 12:22 | מאת:

יפה. תמשיך בבירור ועל תרפה. במידה והאולטראסאונד תקין יש להמשיך בבירור ולשקול קולונוסקופיה. במידה והכאב מתמיד אף טומוגרפיה של הבטן.

03/06/2007 | 13:40 | מאת: עומר

הצלחתי להקדים את בדיקת האולטראסאונד של הבטן התחתונה ליום שישי הקרוב, 8.6, ואת בדיקת המפשעה ליום ראשון 10.6. האם זה בסדר, או שנשקפת לי סכנה וצריך לעשות את הבדיקות האלה באופן דחוף שלא סובל דיחוי? נ.ב. שכחתי להוסיף קודם שירדתי לאחרונה במשקל מ-72 ק"ג ל-66-67 ק"ג (גובהי 1.90 מטר). האם הבעיה יכולה להיות בקע בתעלת האובטורטור (Obturator Hernia)?

03/06/2007 | 12:17 | מאת:

כדאי להבדק אצל רופא שאינו ממהר. העצירות החדשה והתלונה בהחלט מחייבים בירור מעמיק.

05/06/2007 | 11:29 | מאת: עומר

שוב שלום, אתמול התחילו לי גם כאבים די דומים באותו איזור רק בצד ימין. מה עושים? ואגב, אולי אתה יודע: יש לי הפנייה לבדיקת סונאר של מפשעה שמאלית, אך מכיוון שהתחילו לי גם כאבים בצד ימין - אם אני אבקש, הבודק יבדוק גם את המפשעה הימנית שלי, או שאני חייב לשם כך להשיג הפנייה גם לבדיקת המפשעה הימנית?

11/06/2007 | 13:27 | מאת: עומר

שוב שלום ד"ר, בינתיים עברתי את בדיקות האולטראסאונד. בבדיקת הבטן התחתונה (עגן קטן) אלה היו הממצאים: בדיקה על קולית של דרכי השתן: כליה ימנית: בגודל תקין. פרנכימה שמורה. אין עדות להידרונפרוזיס. אין עדות לאבנים. כליה שמאלית: בגודל תקין. פרנכימה שמורה. אין עדות להידרונפרוזיס. אין עדו לאבנים. שלפוחית השתן: דפנות חלקים, קבלות רגילה. ערמונית: לא מוגדלת. בבדיקה של מפשעה שמאלית וימנית נכתב: בדיקה מכוונת: מפשעות- ממצאים: בסריקה של שתי המפשעות הודגמו מבנים אנטומיים רגילים. אין עדות ללימפאדנופטיה. לא הודגם בקטע במנוחה ובמאמץ. במילים אחרות, שתי הבדיקות יצאו תקינות. הכאב עדיין נשאר, אם כי נדמה לי שהמקום קצת פחות כואב כעת. עם זאת, בשבוע-שבוע וחצי האחרונים הכאב באשכים הפך לברור - הוא אמנם ממש לא כאב שלא ניתן לסבול, אבל בזמנים מסויימים ברור לחלוטין שהוא קיים וזה לא שאני מדמיין את זה. העצירות שלי נמשכת, גם הצואה שיוצאת יוצאת בחתיכות קטנות מאוד או כמו עיסה מימית מאוד, והדם בצואה ממשיך (הוא נמצא גם באסלה, גם בניגוב ולעיתים אני רואה גם חלקים בצואה שהם אדומים או כהים יותר). לאחרונה העליתי את כמות הסיבים שלי בצורה די משמעותית, אבל אני לא ממש מרגיש שיפור. אגב, רציתי לשאול האם רופא משפחה יכול לשלוח אותי לבדיקות הקולונוסקופיה והטומוגרפיה עליהן המלצת.

13/06/2007 | 08:28 | מאת:

בהחלט רופא המשפחה יכול להמשיך בבירור