לבלב מעובה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

09/05/2007 | 10:23 | מאת: תמי

שלום בעקבות כאבי בטן ולאחר בדקירת קולונקופיה וגסרוסקופיה שיצאו תקנים עשיתי סי טי בטן ואגן וקבלתי את הממצאים הבאים:" שהלבלב הודגם מעובה באופן דיפוזי." והכבד " בעל מימדים תקנים. הודגם ממצא היפרדנסי בקוטר כ-17 מ"מ באספקט אחורי של אונה ימנית שמקבל האדרה חזקה בשלב מוקדם לאחר הזרקת חומר ניגוד." יש לציין שלפני 3 שנים עשיתי מיפוי כבד ונאמר לי שזה המנגיומה. לגבי הלבלב זה דבר חדש. האם יכולה להיות התפתחות של דבר אחר כתוצאה מבדיקת הלבלב. מה פירוש לבלב מעובה באופן דיפוזי? מה המשמעות? מה צריך לעשות? האם ירידה במשקל יש קשר לזה? אודה לתשובתך המהירה.

10/05/2007 | 09:30 | מאת:

לא ציינת גילך אשר חשוב לבניית האבחנה המבדלת. פרט חשוב לדיון הוא האם מערכת צינורות הלבלב מורחבת או לא. לבלב מעובה יכול להיות כחלק מתמונה קלינית של דלקת הלבלב. אז כמובן התמונה די ברורה בשל המאפינים הקליניים. במידה ונמצא באופן אקראי ואינו קשור לממצאים מעבדתיים אחרים ( עמילאז, סמנים וכ"ו) אני חושב שצריך לשקול בדיקה הנקראת אולטראסאונד אנדוסקופי והיה וזו תקינה אזי מעקב מספיק.