מכה באף ונפיחות

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

29/10/2006 | 15:52 | מאת: רן

אתמול קיבלתי מכה באף עקב התנגשות בקיר... המכה עצמה לא כאבה בכלל העוצמה הייתה ממש חלשה... (גם לא ירד דם או משהו) אחר כך התחלתי לחשוד שאולי שברתי את האף מכיוון שבערך כל חצי שעה אני מרגיש דופק כזה של כאב באף במשך 10 שניות ואז זה עובר.. כאשר אני נוגע באף לא כואב לי כלל וכלל אבל הוא קצת נפוח אני חושב. אולי זה פסיכולוגי מכיוון שאף אחד אחר לא רואה את הנפיחות חוץ ממני. השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת בוודאות אם האף נשבר מבלי לעשות צילום? יש איזה מקום לגעת בו ולראות שאם לא כואב אז האף לא שבור? בגלל שאני נגוע בכל מקום באף ולא כואב אבל מדי פעם מבלי לגעת אני מרגיש את האף. ועוד שאלה האם צורת האף יכולה להשתנות כתוצאה ממכה גם מבלי שהאף ישבר? או שהאף יתעקם\ישנה צורה רק אם הוא ישבר והעצם תזוז מהמקום. תודה רבה

30/10/2006 | 11:02 | מאת:

קשה בלי לבדוק להתרשם מהבעיה אך כפי שאתה מתאר וללא כאב בנגיעה הסיכוי לשבר קטן. שבר בגשר האף כואב! נפיחות יכולה להגרם גם ממכה קהה בלבד. במידה ואתה דואג אנא פנה לרופא המשפחה.

02/12/2007 | 19:56 | מאת: תומר יוסף

עשיתי תאונה עם האוטו ניכנסתי בשמשה בחוזקה ...לא מפסיק לרדת לי דם..- או שמפסיק ..אבל האף מנופח

28/03/2008 | 17:21 | מאת: יוסי

קבלתי מכה באף במשחק כדורסל המקום קצת נפוח יש תחושה של המכה אבל לא ממש כואב איך אפשר לדעת עם יש שבר תודה

24/02/2009 | 21:23 | מאת: עדי

שלום שמי עדי קיבלתי מכה רצינית באף נפוח וכאבים לאחר צילום אובחן סדק באף. השאלה שלי היא יש לי כאבי ראש חזקים זה כתוצאה מהמכה או שאני צריכה להבדק תודה