שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

19/07/2006 | 20:36 | מאת: יוני

שלום לרופא היקר. השאלה שלי אמנם לא קשורה ישירות לנושא הפורום אבל בכ"ז אודה אם תתיחס. ידוע לי שהפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ וטיפול של הרופא המטפל. אני בסה"כ הייתי רוצה לשמוע את דעתך מתוך נסיונך העשיר. והרי השאלה: נפגעתי בתאונה בה עברתי פגיעה אבדומינו טורקלית שכללה פגיעה קשה בשרירי הבטן, פגיעה בסורוזה של הקולון הרוחבי והקיבה, פגיעת מתיחה של שורש המזנטריום, קרע בטחול, קרע גדול בסרעפת, ופגיעה בדופן בית החזה. דופן הבטן תוקנה עם רשת. לאחר התאונה אני סובל משלשולים ועצירויות באופן קבוע. אך לא מחסימת מעיים. CT בטן ללא ממצאים . 1. האם הבעיה יכולה לנבוע מהידבקויות או מבעיה אחרת? 2. במידה ומדובר בהידבקויות האם ניתן לטפל? 3. האם הנושא מצוי בתחום הכירורגיה או הגסטרואנטרולוגיה? אני אודה לך אם תוכל להסביר ולפרט. אני מאוד מודה לך מקרב לב על העזרה והסיוע. תודה רבה.

20/07/2006 | 12:54 | מאת:

סביר להניח שההסתמנות אותה אתה מתאר קשורה לפציעה שהרי זו הופיעה לאחריה. חסימת המעי שמהדבקויות מלווה בדרך כלל בכאבי בטן, הקאות וחוסר מעבר צואה וגאזים. האיבחון נעשה באופן קליני ובהדמיה- צילום בטן ולעיתים טומוגרפיה. במידה וההסתמנות אותה אתה מתאר היא ארועית הרי שיש מקום כי תבדק בזמן התקף וכי ההדמיה תעשה אף היא בזמן התקף. במידה וההסתמנות היא קבועה יש מקום אולי להעמיק את הבירור ולשלול נגע חוסם באופן חלקי במעי. קולונוסקופיה ומעבר מעי דק הן הבדיקות אותן הייתי ממליץ לך להשלים בנוסף לטומוגרפיה.