הרניה טבורית

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

03/06/2006 | 14:10 | מאת: משה

שלום רב, מספר שאלות ברשותך: אני בן 36 ושוקל 110 ק"ג ונמצא בהליך הרזיה מתון ומבוקר. אני עם שבר בטבור מזה מספר שנים, ובעבר הוצע לי ע"י כירורג לבצע ניתוח, אך בהתייעצות עם רופא המשפחה הומלץ לי להמתין עד שארזה (בעבר שקלתי כ-130 ק"ג). מאז אני מתאמן גם פעילות אירובית וגם משקולות. לאחרונה, מזה כ-3 שבועות הטבור נכנס פנימה בתדירויות די מעיקות ואני מצליח להוציאו בשיעול מאולץ. אין לי כאבים, אלא רק שאני "משחרר" את הטבור למקומו. שאלותיי הן: עד כמה אפשר עוד למשוך בלי ניתוח? מהם סוגי הניתוח האפשריים? מהו זמן ההחלמה לחזרה לעבודה ומהו זמן ההחלמה לחזרה לפעילות מלאה בחדר כושר (ריצה + משקולות)? תודה רבה, משה

04/06/2006 | 07:55 | מאת:

המצב שאתה מתאר נקרא בקע סימפטומטי והמלצתי כי תתקנו למען לא תגיע למצב כליאה. הגם שמצב זה נדיר הוא מחייב בד"כ ניתוח דחוף. שתי גישות קיימות 1. פתוחה, קונבנציונאלית 2. לפרוסקופית. שתי הגישות לגיטימיות וטובות ואלייך לדון באופציות הניתוחיות עם הרופא המנתח שלך.

04/06/2006 | 09:17 | מאת: משה

תודה רבה