בעיה בעורק סוב קלויאן מימין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/09/2006 | 15:10 | מאת: עמיר

לפני כשלושה חודשים (לאחר הבחנה באולטרה סאונד בסקירה מוקדמת של פרופסור צלאל ל "בעיה בעורק סוב קלויאן מימין") נפגשנו עם דר' משעלי בתל השומר ביחד עם פרופסור צלאל ובוצעה בדיקת אולטרה סאונד והומלץ לנו ( ע"י דר' משעלי )לבצע בדיקת CT לתינוקת בגיל חודש ימים. דרך אגב , על פי דר' משעלי הבעיה היחידה שיכולה להגרם (במידה ואכן בבדיקת CT הבעיה עדיין תהה תקפה) היא ואני מצטט את דר' משעלי : "לעיתים רחוקות מצב זה יכול לגרום למצב הנקרא Vascular ring ואז יתכן שזה יגרום להפרעה בנשימה או בבליעה, במקרה כזה יש צורך בניתוח, יחסית פשוט " קבלנו אתמול אישור עקרוני לבדיקה זו מקופת חולים מכבי ובאישור זה נדרש לבצע : חזה - אנגיוגרפיה עם חומר ניגוד וחזה/צלעות - בלי חומר ניגוד טכניקת ביצוע הבדיקה : לביצוע בהרדמה בבית החולים(בגיל חודש ימים). השאלה היא : האם נדרשת הרדמה והאם מה שנדרש לבצע אכן נכון. מה תופעות הלואי מההרדמה וכיצד תינוקת תשרוד 6 שעות צום לפני ההרדמה. זקוקים לדעתך בנושא באופן דחוף !!!!!!!!!!!!!! התינוקת היום בת 20 יום. הורים מודאגים.

09/09/2006 | 15:19 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב, יש להתייעץ עם מרדים לגבי הצורך בצום של 6 שעות, ייתכן וניתן להסתפק בפחות. לגבי ההרדמה ישנם בבתי החולים מרדימים מנוסים מאוד ומדובר בבדיקה אשר סה"כ אינה לוקחת זמן רב. CT היא בדיקת הדמייה מעולה ונותנת תשובה חד משמעית. היות ומדובר בהרדמה וב CT יש כמות מסויימת של קרינה, יש לבדוק אולי ניתן לבצע MRI. המגבלה של MRI היא כי מדובר בבדיקה ארוכה של כ 30 דקות לעומת CT שלוקח פחות מדקה ואז ההרדמה קצרה ופשוטה יותר. אם אין כרגע כל תסמינים ולא מתוכנן כל טיפול, יש לברר האם הבדיקות חיוניות כעת ואולי ניתן להסתפק במעקב של בדיקות אולטראסאונד? תודה על פנייתכם, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים