חמאם תורכי- האם מותר לחולי- לב ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/09/2006 | 19:02 | מאת: משה

שלום. אני מטפל רפואי בכיר בעיסויים ועובד גם בספא ומרכז טיפולים , אשר פתח חמאם תורכי והוצע לי לטפל גם בחמאם. האם מותר לי ? ואם כן, לכמה זמן שהות בחדר ?. לפני- 3 שנים היה לי התקף-לב ונסתם לי עורק ראשי. עברתי צנתור והשתלת- תומך. לאחר חצי שנה עברתי צנתור נוסף והוכנסו שני- סייפרים משני- צידי התומך הראשון. כיום מצבי יציב בעזרת- תרופות , נשארה חסימה של 40% במקום בעייתי לטיפול בצינתור , שמשפיעה עלי בקושי קל בנשימה במאמץ. מעבר לכך מצבי הבריאותי תקין. אשמח מאד לתשובה מהירה. בברכה. משה.

09/09/2006 | 15:24 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב, דעתי האישית היא כי אין מקום למגבלה בכניסה לסאונהף ג'אקוזי או חאמם טורקי. מומלץ בהתחלה להכנס לזמן קצוב ולוודא כי אין כל תסמינים ובהמשך להגדיל את משך השהייה. אם מופיעה סחרחורת - אזי ייתכן ויורד לחץ הדם עקב וזודילטציה של כלי הדם בגוף, ואז הלב מתאמץ יותר. רק במקרים אלו לא כדי להגזים ומומלץ להנמע מפעילויות אלו. בברכה, דר' אריאל רוגין

09/09/2006 | 16:25 | מאת: משה

שבת שלום ד"ר אריאל רוגין. אני מודה לך על התגובה. אקבל את הצעתך לזמנים קצובים, כי אני מתכונן לעבוד בחמאם כמטפל. בברכה. משה.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים