פרוקור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/09/2006 | 15:26 | מאת: רחלי

אני בת 72 ,עם מחלת לב איסכמית וברקע פרפורים קצרים שעברו בעבר ללא טיפול. לפני שנתיים היה לי פרפור שנמשך כמה ימים ומאז אני נוטלת פרוקור. כחלק מתופעות הלוואי של הפרוקור, עלו תפקודי בלוטת התריס (TSH), והכבד, ולעיתים יש קושי בנשימה ופחות חדות בראייה. (בלוטת התריס הוצאה בניתוח לפני עשור) האם חיוני לקבל תרופה כזו באופן קבוע , למרות שהפרפורים מתרחשים לעיתים רחוקות? האם יש תרופה חליפית שאינה משבשת את התפקוד של איברים אחרים בגוף? (ברקע לחץ דם גבוה,כולסטרול ושומנים בדם, סכרת) תודה על ההכוונה.

שלום רחלי, מרבית החולים המטופלים בפרוקור לתקופה ארוכה יפתחו תופעות לוואי אשר את חלקן את מתארת. קיימים טיפולים חלופיים לטיפול בפרפור פרוזדורים בהתאם למחלות הרקע. כמו כן ניתן לשקול טפול להאטת קצב הלב ולא להתעקש על קצב סינוס. מומלץ להתיעץ עם קרדיולוג אשר יתאים לך את הטיפול המתאים ביותר. יש לזכור כי כמעט לכל תרופה לטיפול בהפרעות קצב יש תופעות לואי פוטנציאליות. תודה על פנייתך לפורום

02/01/2008 | 23:51 | מאת: הבת של רחל

אמי הגיעה לבית חולים עם פרפור פרוזדורים. נתנו לה פרוקור. ידוע לי שהיא רגישה ליוד. האם אין סכנה? כמו כן היא התייבשה בבית החולים, האם לא צריך להקפיד על מינון נמוך?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים