איושה + טקיקרדיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/09/2006 | 23:23 | מאת: יוסי

שלום רב, אמי סובלת לאחר טיפולים כימותרפיים מטקיקרדיה וייתכן שיש איוושה סיסטולית 2/6 במוקד טריקוספידלי. האיושה היא לא חד משמעית בבדיקה חוזרת של הרופא המשפחה. שאלות: האם יש קורלציה בין שתי התופעות? האם הלב לא מנסה לעבוד קשה יותר עקב איושה? האם שווה לבצע אקו-לב כדי להעריך את הנזק של הטיפול ב-Adremicin שקיבלה? בכובוד רב ובתודה יוסי

שלום יוסי, הסיבות לטכיקרדיה הן רבות בנסיבות שתוארו. אוושה היא ממצא האזנתי שיש לאפיינו. כל חולה אשר טופל באדריאמיצין צריך לעבור אקו לפני תחילת הטיפול ולהיות במעקב בשל הפוטנציאל של התרופה לפגוע בתפקוד הלב. לכן בדיקת אקו מומלצת בהחלט. לגבי הטכיקרדיה יש לבצע אק'ג, אם הקצב הוא סינוס, יש לטפל בגורם לטכיקרדיה ואם מדובר בהפרעת קצב יש להתייעץ לגבי דרכי הטיפול. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים