בדיקת אקו והקשר דופק מואץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/08/2006 | 11:42 | מאת: ענת

לאחר שמספר פעמים היה לי דופק מואץ ולאחר שקיבלתי בעבר 10 כדורי פרולול ןלאחר בדיקת א.ק.ג אחרונה בה הדופק היה99 ונרשם סינוס טכיקרדיה ללא סימני איסכמיה רשמה הרופאה הפנייה לאקו לב. שאלותי: א.מה גורם לדופק מואץ? האם יש קשר לתקופה שלפני המחזור החודשי? למתח? ב.מהי בדיקת אקו לב?

שלום ענת, הסיבות לדופק מואץ רבות, בחלקן פיזיולוגיות ובחלקן בשל הפרעות קצב. מצבי מתח, חרדה, התרגשות ומאמץ גופני בהחלט יכולים לגרום לדופק מואץ שמקורו מהסינוס. אקו לב הוא בדיקת אולטרה- סאונד ודופלר של הלב אשר מדגימה את מבנה הלב ואת זרימת הדם דרך מדוריו. הבדיקה יכולה להעריך את תפקוד הלב ולשלול הפרעת לב מבנית. במקרים כמו שלך רצוי לבדוק גם את תפקודי בלוטת התריס ולשקול בדיקת הולטר של קצב הלב במשך 24 שעות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים