הקרנות לחולת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/08/2006 | 20:26 | מאת: סנדי

שלום, בתוצאת הביופסיה בשד התגלה גידול ממאיר ב- 2 .הצדדים. יש אפשרות להוציא את הגושים בלבד ולטפל בהקרנות . מאחר ואני חולת לב איסכמית, האונקולוג אינו מוכן לעשות הקרנות ולכן עלי לעבור כריתה מלאה ושחזור על כל המשתמע מכך. שאלתי (הדחופה) האם כך הדבר, ובאמת אסור לי לעשות הקרנות בגלל הלב? תודה

שלום סנדי, אם הלב נמצא בשדה הקרינה, יש חשש כי יואץ תהליך היצרות העורקים, בעיקר בשל הדלקת הנוצרת משנית לקרינה ולוא דוקא בשל החמרה של הטרשת. כמו כן ייתכנו שינויים גם בעורק החזה (המשמש פעמים רבות בעת ביצוע ניתוח מעקפים כמעקף עורקי). בעבר חולים עם גידולים בבית החזה (כגון לימפומה) שהוקרנו סבלו יותר מהיצרויות בעורקים הכליליים כעבור שנים, בעיקר בעורק הכלילי השמאלי הראשי, אך אז תכנון הקרינה היה מדוייק פחות. אני מציע לך להתייעץ עם אונקולוג המתמחה ברדיותרפיה ובתכנון קרינה אשר יסביר לך לפי מיקום הגידול והשדה המוקרן האם הלב נמצא בשדה ההקרנה. כמו-כן כדאי להתייעץ עם קרדיולוג ולקבל פרטים כיצד נקבע שאת סובלת ממחלת לב כלילית והאם ידוע מה היקפה וחומרתה. לאחר שהרופא שמטפל בך יקבל את כל המידע, עליו לשקול את הסיכויים לריפוי מול הסיבוכים הפוטנציאליים והסיכון להישנות מקומית או מרוחקת של הגידול כדי להחליט על הטיפול המיטבי. בהצלחה ותודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים