תופעה קצת מוזרה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/08/2006 | 10:05 | מאת: שרון

שלום לכם, אני בת 36, לפני כשנתיים עברתי אבלציה עקב SVT. מאז לא חזרה התופעה למעט הגברת קצב הלב פעם אחת בעת עליה פתאומית של חום, הקצב הסתדר לבד לאחר כ 15 דק' ואני מקווה שזה לא קשור ל SVT. התופעה לגביה רציתי לשאול - מאז האבלציה אני לא יכולה לשכב על צד ימין. כשאני נשכבת על צד ימין מיד אני מרגישה תופעה של החסרת פעימה וכאילו התחלה של SVT. ברגע שאני משנה תנוחה זה מפסיק. האם זו תופעה מוכרת? יש לזה משמעות? האם יכול להיות שהטריגר לSVT הוא משהו מכאני וכשאני שוכבת על צד ימין אני מגרה איזור מסויים בלב? תודה מראש שרון

שלום שרון, התופעה מוכרת ואף מעודדת: את חווה את הפעימות העלייתיות המוקדמות שבעבר היו תנאים להפיכתן ל SVT, וכיום לאחר האבלציה הפעימות המוקדמות לא חלפו, אך אין תנאים להווצרות של הפרעת קצב ממושכת. הקשר לתנוחה קשור לוודאי בעובדה שעל צד ימין את חשה את הפעימות שאחרי הפעימה המוקדמת באופן חזק יותר, ובתנוחה אחרת הן כנראה פחות מורגשות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים