דחוף לגבי איקאקור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/08/2006 | 14:15 | מאת: אילנה

אימי בת 75 סובלת לעיתים קרובות מפירפורים, דופק גבוה ואי סדירות קצב לב, בנוסף לכך יש לה קוצב. השבוע שוחררה לאחר אשפוז של 5 ימים וקבלה איקאקור במינון של 120*3 ליום, כלומר 360 מ"ג ליום. היא מרגישה תשושה ובמצב פיזי ונפשי גרוע. הייתי רוצה לדעת האם יתכן שמינון התרופה גבוה מדי? תודה

שלום אילנה, תופעות לוואי של איקקור במינונים אלה שכיחות, ויכולות לכלול גם תשישות. כנראה שדרושים מינונים גבוהים על מנת לשלוט על קצב ההיענות החדרית בזמן הפרפור. לא ניתן לתת יעוץ אינטרנטי לגבי הטיפול משום שנחוצים פרטים רבים נוספים כגון תפקוד הלב, התרופות הנוספות שהיא נוטלת ועוד. באופן עקרוני ישנן אלטרנטיבות לטיפול זה. אני מציע לך להתיעץ עם קרדיולוג. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים