תיקון או החלפת מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/08/2006 | 18:54 | מאת: נטלי

אני בת 28, בריאה בד"כ פרט לבעיה של MVP מולד (לא מעשנת וללא בעיות השמנה). בתקופה האחרונה (כשנתיים) חלה אצלי הדרדרות במצב המסתם - דליפה קלה מאד התגברה עד לבינונית עד קשה (באקו האחרון), ההחמרה גם מלווה בירידה ניכרת בכושר (מאמץ קל ביותר כמו כמה דקות עמידה או הליכה איטית גורמים לי לתחושת עייפות קשה שלעתים מלווה בקשי נשימה ולחץ בחזה). בעקבות כך הציעו לי לשקול ניתוח. מאד אשמח אם תוכלו לענות לי על מס' שאלות: האם כאשר מדובר בצניחה של שני העלים אפשר לתקן את המסתם? ואם לא - האם ניתן להחליף את המסתם בניתוח זעיר פולשני (ללא פתיחת בית החזה)? איפה כדאי לבצע את הניתוח (בארץ או בחו"ל), ומה הם אחוזי ההצלחה? תודה מראש, נטלי

שלום נטלי, על מנת לקבל החלטה האם המסתם ניתן לתיקון ומהי הסבירות לתיקון מוצלח, יש להתייעץ עם קרדיולוג שתחום התמחותו אקו-קרדיוגרפיה. ישנם מספר מרכזים בארץ בעלי נסיון רב ומוניטין בתיקון מסתמים מסוג זה ואינני רואה סיבה לנסוע לשם כך לחול. קיימות מספר טכניקות מילעוריות (בדרך של צינתור) לתיקון של מסתם מיטרלי. במקרה שלך ישנה טכניקה יעודית אחת. למיטב ידיעתי אין בארץ נסיון בתיקון מסוג זה, וגם בחו"ל יש לראות בתיקון זה נסיוני בלבד עם נסיון מועט ומעקב קצר טווח. בתיקון ניתוחי מוצלח בגילך ובמצבך, הסיכון כנראה נמוך מאד והתוצאות לטווח הארוך מצויינות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים