בבקשה עיזרו לי דחוף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/08/2006 | 15:09 | מאת: ליב

אני עוברת טיפולי IVF הפריות. מאז הטיפולים אני סובלת מהתקפים בהם עולה לי לחץ הדם, קוצר נשימה, רעד, בחילות. עשו לי בדיקות דם, הולטר-אקו לב, דופלר כליות,US בטןןעוד כל הבדיקות תקינות. אני מטופלת כעת בכדור קרדיולוק 2.5 מ"ג ביום ולמרות זאת יש לי התקפים. ממה נובעים התקפים אלו? האם יכול להיות שזהו התקף בעת- חרדה? האם בזמן התקף מסוג זה יש עלייה בלחץ הדם עד ל169-110 ?האם ישנה סכנה עבורי להמשיך בטיפולי פוריות משום שכעת אני בהפסקה. אשמח לתשובה ותודה מראש.

שלום ליב, מניפולציות הורמונליות יכולות לגרום למגוון של תופעות, בהן יציאה מאיזון לחץ דם. חשוב גם לדעת האם את סובלת מיתר לחץ דם גם ללא הטיפולים המוזכרים. גם התקף חרדה יכול לגרום לעליית לחץ דם זמנית. חשוב שהרופא המטפל יקבל בצורה מפורטת את סיפור המחלה וינסה לשייך את ההתקפים למחזורי הטיפול. אם את סובלת מיתר לחץ דם, עלייך להתייעץ עם רופא הנשים לגבי איזון לחץ דם לקראת הכניסה להריון באמצעות תרופות הבטוחות לעובר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים