דום לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/08/2006 | 20:02 | מאת: שוריק

שלום , האם ישנה מחלה לב, שמשמעותה סיכון לדום לב מספר פעמים ביום , וצריך לקחת תרופות כדי למנוע יום יום זאת , ואם שוכחים, או נוטלים אלכהוהול , פשוט מקבלים דום לב ומתים . אני מדבר עם מחלה מגיל צעיר .30-40 בערך .. ??

שלום שוריק, כאשר משתמשים במונח דום לב, מתכוונים להפרעת קצב הגורמת למוות אם אינה מטופלת במהירות. ישנם אנשים בעלי סיכון מוגבר להפרעות קצב ממיתות ולכן נדרשים ליטול כדורים נוגדי הפרעות קצב באופן יומיומי, וחלק מהתרופות ניתנות מספר פעמים ביום על מנת לשמור על רמה טיפולית בדם. בחולים בעלי סיכון מוגבר כגון כאלה הסובלים ממחלת לב איסכמית עם תפקוד ירוד של חדר שמאל או קרדיומיופתיה, צריכת אלכוהול מעלה את הסיכון להפרעות קצב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים