לחץ דם נמוך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/08/2006 | 16:26 | מאת: א.ר

שלום רב, סבתא שלי בת ה- 86 סובלת מיתר לחץ דם ומטופלת בנורמיטן 12.5 מ"ג פעם אחת ביום ובנורבסק 5 מ"ג פעם אחת ביום. לחץ הדם שלה עם הטיפול התרופתי הנ"ל הוא: 140/70. בשבוע האחרון לחץ הדם ירד ל- 105/55 ללא כל סיבה או סימנים. כשזה התחיל, הפסקתי לה את הטיפול בנורבסק והיא כרגע רק עם 12.5 מ"ג נורמיטן (משום שהיא מקבלת נורמיטן לתעוקת חזה). היא החלה לשתות יותר. עם כל זאת, עדיין לחץ הדם הוא 105/55. יש לציין שאנחנו גרים בצפון והיא מאוד לחוצה ועצבנית בשל המצב, לכן מידי פעם מופיעים אצלה דקירות בחזה למספר שניות ונעלמים. האם מדובר במשהו רציני? מה ניתן לעשות בנידון? תודה רבה.

שלום לך, ההשפעה של נורבסק אורכת מספר ימים. ייתכן שישנה מחלה זיהומית הגורמת לירידה בלחץ הדם כגון דלקת לא תסמינית של דרכי השתן. טוב עשית שהפסקת את הטיפול בנורבסק. הנורמיטן לא אמור להוריד לחץ דם באופן משמעותי במינון זה. יש לעקוב אחר לחץ הדם, לשתות מספיק (אם יש תסמינים של תת לחץ דם כגון סחרחורת וטרום עלפון, ניתן להגביר מעט את צריכת המלח באוכל באופן זמני), ולחדש את הטיפול עם חזרת הערכים לקדמותם. מובן שכדאי להתיעץ ברופא המשפחה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים