אני לא בטוחה שזה המקום לשאול אבל...

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/08/2006 | 22:21 | מאת: ניצן

שלום, אני בת 22 ומזה כשלוש שנים יש לי מדי פעם כאבים באזור החזה. הכאבים הם בעיקר בצד ימין אך מדי פעם הם גם במרכז ושמאלה. מדובר בכאבים שאינם דקירה נקודתית, אלא הם מעין קו שנמשך. זה משתנה אך המשך הוא בסביבות ה10 שניות ואח"כ נשאר כאב עמום. אני מודה שקשה לי להבחין האם זה בשד עצמו או יותר פנימה(זו גם הסיבה לכותרת המייל) לא הצלחתי לקשר בין הופעת כאב למאמץ יתר (כיום אני אומנם מתעמלת-ספינינג ועיצוב- אך זה החל גם בתקופה בה לא התעמלתי) או לכל פעילות אחרת. פעם בצבא עשו לי א.ק.ג. וראו שיש לי מעין פסיחה בלב (אני כבר לא זוכרת את הביטוי של הרופא) שהוא מדלג על איזשהו שלב. הרופא האזרחי שאבא שלי הראה לו את התדפיס אמר שאו שזה רע או שזה כלום ושאצלי זה כלום. כשהשתחררתי פניתי לרופא אזרחי הוא "ניפנף" אותי התיחס אלי בביטול ואמר שהכל נובע מלחץ נפשי. ניסיתי להסביר לו שאני לא אדם שלא יודע להתמודד עם לחץ,אין לי בעית נשימה שזה קורה פתאום גם בזמן מנוחה כשאני קוראת ספר ובכלל לא חושבת או מודאגת מכלום ושאולי ראוי שהוא יבדוק אותי לפני שהוא קובע בצורה כ"כ חד משמעית. אז הוא בדק לי דופק ידנית (לא עם מכשיר, פשוט הקשיב ל דופק ביד ) שאל אותי אם יש לי פסיחה כזו עניתי שכן וזהו.אמר שאירגע. היתי די מזועזעת מהיחס ופשוט לא העזתי לפנות לרופא אחר למרות שהכאבים המשיכו להציק.בסוף שמעתי על הפורום הזה והחלטתי לשאול אתכם בתקוה שתעזרו לי . בנוסף, אצין כי אני די בריאה (לפי בדיקות דם שעשיתי לפני מספר חודשים). איני יודעת אם זה קשור אך יחסית אני מזיעה הרבה (לא מחרדה וכו'!!! הכונה בהליכה כשחם וכו'. כמו שאתם רואים אני עוד בטראומה מהרופא ההוא ולכן היה חשוב לי להדגיש זאת) סליחה על ה"מגילה" ותודה רבה,

ניצן שלום, מתאורך עולה כי הסיכוי שמקור הכאבים שלך מהלב הוא נמוך ביותר. הכאב מוגדר בשפה הרפאוית כ"בלתי טיפוסי" וקרוב לוודאי אינו נובע מהיצרות עורקים ומחוסר אספקת דם ללב. בגיל 22 כאבים אנגינוטיים הם נדירים ביותר וקיימים כמעט רק בקבוצות מאד נבחרות של חולים עם סיכון מאד מוגבר. קיימות סיבות נוספות לכאבים בחזה, בהם השכיחות ממערכת השרירים והשלד, מערכת העיכול וכאבים הנובעים מדלקת של קרומי הריאה והלב. אני מציע שתבדקי על ידי רופא שאת סומכת עליו על מנת שיסביר לך את מצבך. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים