צינטור וירטואלי מה דעתכם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/07/2006 | 22:59 | מאת: נורית

29/07/2006 | 07:47 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום נורית ותודה על פנייתך, ראשית אין מדובר ב"צינתור" וירטואלי ואיגוד הקרדיולוגי בישראל יצא כנגד הפירסום של מכונים פרטיים המכניסים המילה צינתור בסוג בדיקה זה. מדובר בהמיית עורקי הלב ולפיכך אנו ברמב"ם מכנים זאת CT לב. יש לזכור כי מדובר בבדיקת הדמייה בלבד ואם מאבחנים חסימה - לא ניתן לבצע כל טיפול (בניגוד לצינתור כלילי). יש לשקול היטב ביצוע בדיקת CT לב. התמונות אשר מקבלות הינן באיכות מעולה, והן מאפשרות הדמייה לא חודרנית (ללא צינתור) של עורקי הלב. מאידך יש בבדיקה זו גם קרינה וגם מתן חומר ניגוד. יש לשקול כל מקרה לגופו. אצלנו ברמב"ם - מתקיימת שיחת הערכה עםן קרדיולוג לפני ביצוע בדיקת CT לב והוא מאשר את ביצועה. בעיקרון 1. כאשר ישנה הנחייה לביצוע צינתור אזי אנו לא מאשרים את ה CT היות וחבל על הקרינה והעובדה כי נקבל הדמייה אך לא נוכל לבצע כל טיפול. 2. כאשר ברור כי הסיכוי למצוא מחלה כלילית נמוך מאוד - דהיינו אדם צעיר ללא גורמי סיכון ללא כל תסמינים אשר ביצע/ה בדיקת מאמץ אשר היתה תקינה - גם כאן התועלת שנפיק ב CT הלב איננה גבוהה. נשמח לייעץ בכל מקרה באופן פרטני דרך מרכז מידע רמב"ם 1700505150 בברכה, דר' אריאל רוגין

29/07/2006 | 09:51 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום נורית ותודה על פנייתך, ראשית אין מדובר ב"צינתור" וירטואלי ואיגוד הקרדיולוגי בישראל יצא כנגד הפירסום של מכונים פרטיים המכניסים המילה צינתור בסוג בדיקה זה. מדובר בהמיית עורקי הלב ולפיכך אנו ברמב"ם מכנים זאת CT לב. יש לזכור כי מדובר בבדיקת הדמייה בלבד ואם מאבחנים חסימה - לא ניתן לבצע כל טיפול (בניגוד לצינתור כלילי). יש לשקול היטב ביצוע בדיקת CT לב. התמונות אשר מקבלות הינן באיכות מעולה, והן מאפשרות הדמייה לא חודרנית (ללא צינתור) של עורקי הלב. מאידך יש בבדיקה זו גם קרינה וגם מתן חומר ניגוד. יש לשקול כל מקרה לגופו. אצלנו ברמב"ם - מתקיימת שיחת הערכה עםן קרדיולוג לפני ביצוע בדיקת CT לב והוא מאשר את ביצועה. בעיקרון 1. כאשר ישנה הנחייה לביצוע צינתור אזי אנו לא מאשרים את ה CT היות וחבל על הקרינה והעובדה כי נקבל הדמייה אך לא נוכל לבצע כל טיפול. 2. כאשר ברור כי הסיכוי למצוא מחלה כלילית נמוך מאוד - דהיינו אדם צעיר ללא גורמי סיכון ללא כל תסמינים אשר ביצע/ה בדיקת מאמץ אשר היתה תקינה - גם כאן התועלת שנפיק ב CT הלב איננה גבוהה. נשמח לייעץ בכל מקרה באופן פרטני דרך מרכז מידע רמב"ם 1700505150 בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים