לחץ דם 100/40

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/07/2006 | 16:04 | מאת: גדי

בן 70 ,לחץ דם נמוך 100/40 משתתף בהתעמלות לשיקום הלב. מוגבל בפעילות במאמץ כי לחץ הדם יורד ל-100/35 .לא עבר אירוע לבבי או ניתוח מעקפים. מידי פעם שותה קפה שחור כדי להעלות את לחץ הדם. הרופא במכון לא נותן הסבר לתופעה . מה הסיבה ללחץ דם נמוך זה , ומה ההכוונה לבדיקות נוספות להבהרת המצב.

גדי שלום, חשוב גם ההקשר הקליני. אם תפקוד הלב תקין ותפוקת הלב תקינה, יש לבצע מדידת לחץ דם ידנית על ידי רופא ולהשוות בין שתי הידיים. אם אין תסמינים הקשורים לתת לחץ דם כגון טרום עלפון או עלפון, כנראה אין ללחץ הדם הנמוך חשיבות קלינית. ישנם מצבים פתולוגיים הקשורים בלחץ דם נמוך, השכיח ביותר תפוקת לב ירודה, אך קיימים גם מצבים אנדוקריניים כגון תת פעילות של בלוטת התריס או של האדרנל. במצבים אלה יש גם סימנים קליניים אופיניים נוספים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים