דופק לא סדיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/07/2006 | 22:48 | מאת: נגה

לבעלי ( בן 36 )יש דופק לא סדיר לשם כך הוא אושפז במשך שבוע בבהח וקיבל טיפול בפרוקור תוך ורידי במשך יומיים אך לא היה היפוך קצב כתוצאה מהטיפול.לכן הטיפול בפרוקור נפסק והוחל טיפול בנורמיטן 12.5 מג'. כעת הוא לוקח קומדין החל ב 7.5 מג' ועתה לוקח 4 מג'. לאחר איזון תפקודי הקרישה יהיה עליו לבצע היפוך חשמלי. ברצוני לשאול 2 שאלות: 1. האם זהו הטיפול היחיד הקיים במקרה זה? ולאו, אז מה הן החלופות? 2. האם תוכלו להמליץ לי על רופא המתמחה בטיפול מעין זה?

שלום נוגה, בעלך מקבל טיפול כמקובל. יש לדלל את הדם לפני ביצוע היפוך קצב הלב על מנת להקטין באופן משמעותי את הסיכון לארוע מוחי. יש להמשיך טיפול נוגד קרישה גם לאחר ההיפוך במשך 4 שבועות לפחות אם יצליח לשמור על קצב סינוס. אלטרנטיבה לאסטרטגיה זו היא ביצוע אקו דרך הוושט, ואם ישלל קיומו של קריש בעלייה השמאלית, לבצע היפוך וטיפול נוגד קרישה במשך כ 4 שב' לפחות. כמו כן, מומלץ לבדוק את תפקודי בלוטת התריס ולבצע אקו לב להערכת תפקוד חדר שמאל וגודל העלייה השמאלית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים