דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/07/2006 | 11:58 | מאת: אלמונית

שלום לך ד'ר אני בת 44 בדרך כלל בריאה עם לחץ דם גבולי 140/90. הרגשתי דופק מהיר מאוד פתאום בזמן ישיבה וקצת היה לי קשה לנשום כי גם מאוד נבהלתי . זה לקח דקה שתיים וחלף. קצת הרגשתי אחר כך חולשה וכאב ראש. זה קרה לי לפני חודשיים בערך והיום שוב פעם קרה לי. רופא המשפחה טוען שזה מחוסר דם יש לי המוגלובין 10 והוא נתן לי ברזל לקחת. מה היא התופעה הזו ואלו בדיקות אני צריכה לעשות אם בכלל. אני מאוד מודאגת ומאוד אודה לך על תשובה..

שלום לך אלמונית, אם הדופק בעת הארוע היה מהיר מאד (כ 180 לדקה) וסדיר, החל ונפסק באופן פתאומי, הרי שהתחושה שאת מתארת מתאימה במקום הראשון להפרעת קצב הלב, ברוב המקרים מסוג SVT. במקרים אלה יש לבצע אק'ג במנוחה ולבצע הולטר של קצב הלב על מנת לנסות ולתעד את הפרעת קצב על מנת שניתן יהיה להציע לך טיפול. חשוב לבצע אק'ג בזמן הפרעת הקצב אם הדבר ניתן לביצוע. רצוי לבצע גם אקו לב ולשקול ביצוע מבחן מאמץ. אינני רואה קשר בין התחושה שאת מתארת לאנמיה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים