לב מוגדל ואאורטה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/07/2006 | 12:58 | מאת: שרית

אבי ביצע בדיקת צילום חזה בעקבות התקררות בצילום נמצא צל לב מעט מוגדל ואארטה מפותלת אני יודעת שרצוי שיבצע אקו לב , אך לידע כללי מה משמעות הממצאים?

שלום שרית, באקו לב ניתן להדגים את גודל הלב באופן מדוייק הרבה יותר מאשר בצילום חזה וכן להעריך את תפקודו. לעיתים הגדלה של צל הלב בצלום חזה נובעת מירידה קשה בתפקוד. אאורטה מפותלת הינה ממצא שכיח מאד במבוגרים, בעיקר באלה הסובלים מיתר לחץ דם ממושך. באקו ניתן להעריך גם את גודל האאורטה בחלקה הקריבני. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים