ממצאי בדיקה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/07/2006 | 15:32 | מאת: סיגל

בני בן החודשיים(2 חודשים) עבר אקו לב ונמצא בבדיקה כי: קלק סיסטולי + איוושה רפה בחוד, דופק מוחלש ברגלים FADP בסיסטולה, איוושה רפה בגב בין השכמות. נצפה דלף מינמלי PFO, BICUSPID AORTIC VALVE NO AS/AR: hints for aortic coarctation : AP=23min hg doppler: no ovent CMF. הוסבר לנו שמסתם האורטה ישנה היצרות שלא התרחבה ביחס לגדילה של התינוק. ברצוני לציין כי הילד חיוני אוכל יפה 120CC עם הפסקה אחת בנוסף לכך אין לו כל בעיה נשימתית. השאלות שלי הן: האם אפשר להסביר לי בעברית ברורה יותר ממה סובל בני התינוק?. שאלה נוספת היכן אוכל למצוא חומר קריאה על הממצאים שלו? ומה הטיפול שניתן בכזו בעיה? אנא תשובתכם הכנה והמהירה. סיגל

שלום סיגל, על מנת לענות תשובה מלומדת יש חשיבות רבה לפרטים. בפנייתך נפלו מספר טעויות שבחלקן נובעות מהשילוב של עברית ואנגלית וחלקן עקב טעויות בפענוח הכתוב. בהסתייגויות אלה, כנראה שבנך סובל מקוארקטציה של האאורטה, כלומר היצרות באב העורקים באזור בו ישנו חיבור עוברי בין אבי העורקים לעורק הריאה. המסתם האאורטלי הוא בעל שני עלעלים (במקום 3 במסתם תקין), אך תפקודו תקין ללא היצרות וללא דליפה. כמו כן כנראה אין סימנים של אי ספיקת הלב. שילוב של מומים אלה הינו שכיח (קוארקטציה יחד עם מסתם דו עלי). לפי הבנתי מפל הלחצים דרך ההיצרות הוא 23 ממ כספית. בעבר האופציה הטיפולית הייתה ניתוח בלבד, אך כיום ישנה אפשרות להרחבה בלונית לפחות באופן זמני עד שניתן יהיה לבצע טיפול סופי. הטיפול ומועדו נקבעים לפי מיקום ההיצרות, מפל הלחצים דרכה וגדול הילד. לשם כך יש להתיעץ עם קרדילוג ילדים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים