שוב הפרעות קצב לב לאחר אבלציה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/07/2006 | 22:15 | מאת: גגג

שלום, אני בן 46 ועברתי צינתור לפני כחצי שנה בעקבות חסימת עורק ראשי ב-95% (ללא אירוע לבבי,התקף לב או דומה).חודש לאחר הצינתור התחלתי להרגיש הפרעות קצת. הפרעות אלו אובחנו בבית חולים כרמל ובבית חולים הדסה,כריפרופים בעליה ימינית,נגד כוון השעון.כתוצאה מכך לפני כשלוש שבועות עברתי בהדסה אבלציה.מאז הכל היה בסדר יחסית.רק הפריעה לי כדור שאני מקבל (לופסור אורוס 95).עקב כך שאני ספורטאי הדופק שלי במילא נמוך (כ-60 לדקה) ולכן לא ראיתי שום תועלת להמשיך לקבל את הכדור,מה עוד שהוא גרם לי לסחרחרות ודופק במנוחה 40 בדקה ולעתים אפילו קצת פחות מזה.לאחר הורדת הכדור,הכל היה בסדר (כשבועיים).היום בפעם הראשונה התחלתי לעסוק בספורט ולצערי אחרי 10 דקות של רכיבה על אופניים בקצב איטי מאד,הופיעו שוב הפרעות-הדופק עלה עד 160 וירד עד 50 לסירוגין.תופעה זו נמשכה כשעתיים ונפסקה לאחר שנאלצתי לנוח בשכיבה ונטלתי את הלופסור אורוס 95. מה יכולות להיות הסיבות לכך שהתופעה חזרה (בדיוק כמו שהופיעה מקודם ובגללה אופשזתי מספר פעמים בבית חולים כרמל ועברתי אבלציה בהדסה) ? אני פשוט כבר לא יודע מה לעשות...שמעתי כל כך הרבה מומחים ועדיין לא הצלחתי לצאת מזה ? מה עושים ? איזה בדיקות אני יכול עוד לעשות על מנת לפתור את הבעיה ?האם במסגרת בית חולים רמב"ם אפשר לעשות משהו ? האם יש אפשרות להיפגש מסגרת שר"פ עם אחד המומחים שלכם ? אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה, גדי

שלום לך, כבכל התערבות רפואית, אין פעולה אשר שיעור ההצלחה שלה 100%. יחד עם זאת אבלציה במקרה של רפרוף טיפוסי העובר דרך האיסתמוס בעלייה הימנית הינה טיפול יעיל ביותר עם שיעורי הצלחה גבוהים מאד. אני מציע לך לפנות לרופא שביצע לך את האבלציה להתייעצות. לעיתים יש צורך בפעולה נוספת, אך זאת לאחר שתתועד הפרעת הקצב שממנה אתה סובל כעת. לעיתים מתפתח פרפור פרוזדורים בעקבות האבלציה, וזוהי הפרעת קצב שונה עם אפשרויות טיפול אחרות. מכיוון שהפרעת הקצב הופיעה במאמץ, ניתן לבצע בדיקת מאמץ לאחר הפסקת התרופה למשך יממה ולתעד את הפרעת הקצב בסבירות גבוהה. ברמב"ם אין שרות שר"פ, אך ניתן להתיעץ במסגרת מרפאות חוץ בהתחייבות מתאימה של הקופה או בתשלום עצמי. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים