כאבים בצד שמאל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/06/2006 | 11:52 | מאת: יצחק

בשבועות האחרונים אני סובל מעת לעת כאבים בצד שמאל - חזה, כתף יד. לכאב לא מצטרפים תופעות של קוצר נשימה, הזעה וכד'. בדיקות תקופתיות של כולסטרול - תקין. בדיקה במאמץ לפני מספר חודשים- תקינה. האם -יש בדיקות נוספות שאפשר לעבור, או להניח שאין בכך סיכון? האם יכול להיות קשר בין קשיי עיכול לתופעת הכאב בצד שמאל?

שלום יצחק, הדבר החשוב ביותר הוא להתרשם מאופי הכאבים והקשר שלהם למאמץ גופני. אם הכאב בעל אופי לוחץ ומתגבר במאמץ אך מוקל במנוחה עליך להיבדק בהקדם על ידי רופא. בדיקת מאמץ תקינה לפני מספר חודשים אינה שוללת היצרות משמעותית בעורק כלילי כעת. אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל אשר יעריך את הסיכון למחלת לב משמעותית לפי סיפור המחלה, הבדיקה הגופנית ובדיקות עזר כגון אק'ג וימליץ לך על בדיקות עזר נוספות ו/או על טיפול תרופתי. בדיקת מאמץ בנוכחות אק'ג בסיסי תקין תוכל לתרום מידע חשוב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים