P.D.A

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/06/2006 | 17:50 | מאת: שיר

שלום, אני בת 23 ועברתי ניתוח P.D.A בגיל 5, מאז ביצעתי כל כמה שנים בדיקות לשם מעקב, עד גיל 17 שאמרו לי שאין צורך יותר, הכל תקין, ואין לי יותר צורך במעקב. בגדול הבנתי מה המהות של הניתוח (אטימת צינור המחבר בין 2 הריאות שאמור להיאטם בזמן הלידה, בכדי למנוע זיהום). אז ראשית רציתי לדעת האם אני צודקת בזה, והייתי רוצה לדעת מה פירוש הראשי תיבות של PDA. ושנית אם נמצא אצלי חיידק הסטרפטוקוקוס, האם בגלל הניתוח יכול להיות לי נזק חמור יותר? כי כנראה שהוא נמצא אצלי כבר כחודש ורק עכשיו גיליתי זאת. ועוד דבר, תמיד לפני טיפול רציני בשיניים, כמו עקירה, טיפול שורש, אני לוקחת אנטיביוטיקה, האם עלי להמשיך זאת? תודה מראש.

שלום שיר, ראשי התיבות של PDA הן Patent Ductus Arteriosum. זהו חיבור בין אב העורקים לבין עורק הריאה אשר אמור להיסגר עם הלידה. אם עברת תיקון ניתוחי מוצלח אין כל הבדל בין אדם רגיל לבינך לגבי הסיכון לפגיעה לבבית בעקבות זיהום סטרפטוקוקלי ואין צורך בטיפול אנטיביוטי מונע לפני פעולות פולשניות על רקע זה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים