קרטיה 100 מ"ג + אומגה 3

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/06/2006 | 21:14 | מאת: דוד

שלום רב! לאחרונה קראתי בעיתון כי מי שנוטל אספירין 100 מ"ג ובתוספת נוטל אומגה 3 חייב לעבור בדיקת דלילות הדם כיוון שאומגה 3 מדלל גם הוא את הדם ועלול לגרום לדילול יתר. הנני מציין כי אינני סובל ממחלת לב. במידה והנני נוטל קרטיה ואומגה 3 (דגים) האם עלי לבצע את הבדיקה הנ"ל? תודה מראש...

שלום דוד, לא ידוע לי על השפעה בין תרופתית בין אספירין לבין אומגה-3. ישנם דיווחים כי אומגה-3 מעלה את הפוטנטיות של קומדין (תרופה לדילול דם המעכבת את פקטורי הקרישה) ויכולה לגרום ל"דילול" מוגזם של הדם בנוטלים את התרופה (כמו עוד תרופות ומאכלים נוספים). האספירין מעכב טסיות ואינו מעכב את פקטורי הקרישה ולכן בדיקה של "דילול הדם" כגון INR או PT אינם מוסיפים כל אינפורמציה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים