פרפור פרוזדורים ודופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/06/2006 | 16:25 | מאת: ינאי

שלום אפשר לקבל הסבר מה ההבדל בין פרפור פרוזדורים ודופק מהיר במה מתבטא פרפור פרוזדורים תודה

שלום ינאי, במצב רגיל קצב הלב מוכתב על ידי קוצב הנמצא בעלייה ונקרא "סינוס". קוצב זה מתאים את הדופק לרמת הפעילות ולדרישות הגוף, כך שלדוגמה במאמץ גופני הקוצב יאיץ את דופק הלב באופן פיזיולוגי לעיתים גם לדופק מהיר אך ללא הפרעת קצב. בפרפור עליות, העליות מפרפרות בקצב מהיר מאד (סדר גודל של 600 פעמים בדקה) ללא תלות בקוצב (אשר מדוכא בעת הפרפור) ולמזלנו, רק חלק מהפעילות העלייתית מועבר לחדר וגורם לדופק לא סדיר ולעיתים מהיר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים