הפרעות בקצב הלב וכאבים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/06/2006 | 14:12 | מאת: שראל

שלום, אני בן 24. חולה באסטמה קלה ולוקח ונטולין אחת למספר ימים. בחודש האחרון, אחת למספר ימים, בשעות הערב, הרגשתי אי נעימות באיזור הלב- הדופק היה לא סדיר, לעיתים הלב החסיר פעימה ולעיתים היתה פעימה חזקה יותר או שתי פעימות רצופות. בזמן זה עסקתי בפעילות אירובית סדירה ולא הרגשתי בעיות. פניתי לרופא המשפחה והוא אמר שייתכן והונטולין גורם לכך ושלח אותי לרופא ריאות. רופא הריאות אמר שלא ייתכן שזה קשור ושאני צריך ללכת לבדיקת הולטר. לפני שבועיים חזרתי לרופא משפחה והוא הפנה אותי להולטר (הוא אמר שאין צורך שאפנה לקרדיולוג בשלב זה). בדיקת ההולטר שנקבעה לי היא בעוד כחודש. שתי בדיקות אק"ג הראו מצב תקין. בדיקות האק"ג לא נערכו בזמן הפרעות בקצב הלב. בשבוע האחרון התגברה תדירות ההפרעות בקצב הלב וגם הופיעה בשעות היום. בזמן ריצה הרגשתי כאב בחזה בצד שמאל והפסקתי. אני מרגיש חלש יותר וסובל מכאבי ראש וסחרחורות(ייתכן שאין קשר). האם ייתכן שיש קשר בין הבעיה בלב לבין לחץ בעבודה? האם ייתכן ויש קשר בין שעות שינה לא סדירות לבעיה הנ"ל? האם ייתכן ויש קשר לפעילות גופנית מוגברת? האם להפסיק לעסוק בפעילות גופנית?

שלום שראל, מהתאור שלך נראה כי אתה חש פעימות מוקדמות. בד"כ זוהי הפרעת קצב מציקה אך אינה מסוכנת ואינה דורשת טיפול ספציפי. ישנם מצבים המגבירים את שכיחות הפעימות כגון לחץ, עישון, צריכה מוגברת של קפאין, אינהלציות עם מרחיבי סימפונות. במנגנון הפוך גם פעילות גופנית יכולה לגרום להאטה של הדופק הבסיסי ולהחמרת התחושה בעת הפעימה המוקדמת. כדי לתעד את הפרעת הקצב ולשלול הפרעות קצב משמעותיות, מומלץ לבצע הולטר קצב הלב. אין בכך דחיפות ועד אז המשך לעסוק בפעילות הגופנית והימנע מגורמים העשויים להחמיר את התופעה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים