איזון דופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/06/2006 | 19:02 | מאת: עמירם

לד"ר ארתור שלום רב האם קוצב לב שהושתל כדי למנוע ירידה חדה בדופק נמוך, מסדיר גם דופק מהיר למי שסובל מפרפור פרוזדורים , הכוונה האם אפשר לוותר על תרופות למנוע את עלית הדופק המהיר שבין היתר גם מורידות את לחץ הדם שלא לצורך . אשמח לקבל תשובתך

שלום עמירם, במפורש לא! הקוצב מושתל על מנת שנוכל לתת בבטחה תרופות לשליטה על הדופק המהיר. תפקידו של הקוצב למנוע ברדיקרדיה קיצונית (דופק איטי) ואילו התרופות אמורות לטפל בארועים של פרפור פרוזדורים עם דופק חדרי מהיר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים