צינתור וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/06/2006 | 23:56 | מאת: חיים

אני אחרי התקף לב זה כ - 5 שנים, פניתי בימים אלו לשני רופאים קרדיולוגיים, ובקשתי שיתנו לי הפנייה לבדיקת סיטי "צינטור וירטואלי" , לצערי שניהם לא הסכימו לתת לי. האם יש איזו שהוא הסכם או מדיניות "לא לתת" בדיקה כזו, מטעמים של פגיעה בהכנסותיהם מ"צינטור פולשני"? ומה דעתכם בנושא? האם צינטור וירטואלי יעיל או לא? תודה

21/06/2006 | 13:34 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב ותודה על פנייתך. דר' ריספלר ואני הינם הקרדיולוגים המרכזים את נושא CT לב ברמב"ם. אנו למעשה נותנים את האישור הקליני הסופי לפני ביצוע הבדיקה. כאשר נבדק ללא כל תסמינים ובדיקות מאמץ תקינות - לרוב אנו מסבירים כי אין צורך בבדיקה כי קרוב לודאי הכל תקין. מאידך כאשר יש מספר גורמי סיכון ובדיקות המאמץ מחשידות לאיסכמיה - אנו ממליצים על צינתור לב ולא CT היות והסיכוי למצוא היצרויות גבוה ואז נפנה הנבדק לבדיקה שהיא גם אבחנתית וגם טיפולית. באמצע יש תחום אפור נרחב. היות והבדיקה הינה פרטית (ברמב"ם 2800 ש"ח) - אם הנבדק (למרות המלצתנו) יבקש לעבור את הבדיקה - אנו נבצע אותה. באם תהיה מעוניין בפרטים נוספים ניתן ליצור קשר למרכז המידע רמב"ם 1700505150 בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים