דופק נמוך מאד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/06/2006 | 18:33 | מאת: גגג

שלום, אני בן 46 ועברתי בשנה שעברה צינתור (ללא אירוע לבבי). מאז אני קיבלתי כל מיני כדורים להורדת הדופק,כגון:נורמיטן,T.NEWBLOCK .כל אלו גרמו לי לסחרחורות ולירידת דופק במהלך היום עד 38 לדקה.יש לציין שאני ספורטאי וגם ככה הדופק שלי הרגיל במנוחה נע בין 50-60 לדקה.היום אני מקבל כדור חדש בשם לופסור אורוס 95 (כדור ביום) וגם הוא מוריד לי את הדופק בצורה דרסטית, עד 40 בדקה ,במיוחד בשעות הבוקר (זה מתחיל כחצי שעה לאחר קבלת הכדור ונמשך בערך עד הצהריים ) .בנוסף, אני מרגיש סחרחורות והרגשה לא נעימה באזור הסרעפת (ידוע שיש לי בקע סרעפתי קטן). מה עושים ? זה מאד מפריעה לי ומשבש לי את היום העבודה.אולי כדאי להפסיק עם הכדורים להורדת הדופק ? הרי,אני לא סובל מלחץ דם גבוה ,כך שלא ברור לי בכלל למה אני צריך את הכדורים האלו ? אשמח לקבל התייחסותכם, בכבוד רב, גדי

שלום גדי, בהחלט ייתכן כי אינך זקוק לתרופות מקבוצת חוסמי בטא בשל דופק בסיסי נמוך והשפעת התרופה על הרגשתך. התיעץ עם הרופא המטפל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים