אומגה 3 בהשוואה לאספירין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/06/2006 | 13:58 | מאת: אנונימי

שלום, אבי, בן 58, ללא מחלות רקע, עם הסטוריה משפחתית של תמותה מהתקף לב בגיל צעיר (אביו, בגיל 56), עם השמנת יתר, כולסטרול וטריגליצרידים בגבול העליון של הנורמה. כרגע מטופל פרופילקטית באספירין 81 מ"ג ליום. אינו נוטל תרופות נוספות. עקב הפירסומים הרבים לאחרונה על היתרונות בשימוש בכמוסות אומגה 3 עלתה השאלה אצל אמי האם כדי להוסיף או להחליף את האספירין בכמוסות אומגה 3, ומה המינון המומלץ. תודה בעבור זמנכם.

שלום לך, למרות ששתי התרופות מיועדות למניעה של ארועים לבבים עתידיים באנשים עם מחלת לב כלילית מוכחת, אין קשר בין התרופות. האספירין מיעוד לעכב את תפקוד הטסיות (תרומבוציטים) ובכך למנוע הווצרות של קריש אשר יחסום את העורק במקרה והרובד הטרשתי ייפצע. האומגה-3 מתיימרת להפחית את הסיכון לארועים לבבים על ידי שיפור פרופיל השומנים. לפי הנחיות האיגודים האמריקאיים המסתמכות על עבודות אקראיות גדולות, אין הוכחה לכך כי צריכה מוגברת של אומגה-3 בצורה של שמן דגים או בכמוסות מפחיתה את הסיכון בחולים עם מחלת לב מוכחת, לא כל שכן באנשים ללא מחלת לב. תודה על פנייתך לפורום

18/06/2006 | 19:45 | מאת: אנונימי

ראשית, ברצוני להודות לך על תשובתך המהירה. שנית, אחדד מעט את שאלתי. במספר אתרים ברשת נתקלתי באזכור של תכונה דילול דם של אומגה 3. אינני יודע אם המנגנון נוגע לטסיות דם אך בהחלט יש התייחסות ל "Drug interaction" עם אספירין ומדללי דם אחרים. השאלה היא, לפיכך, האם תכונה זו משמעותית? האם נטילת אספירין במינון המצויין מגבילה את מינון האומגה 3 המותר? אולי מהווה קונטרה-אינדיקציה מוחלטת? מה הסיכון לדמם בנטילת שתי התרופות יחד? שוב, תודה בעבור זמנך.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים