הסבר לתוצאות מיפוי לב - דחוף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/06/2006 | 15:47 | מאת: קובי

שלום דר' דודי בן 55 עבר לאחרונה מיפוי לב , בסיכום היה כתוב.. - איסכמיה קלה מוגבלת לדופן הפוסטרו-לטרלי (LCX) במאמץ מירבי ובדופק מטרה. - הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה - דפנות חדר שמאל , פגם מלוי קטן הפיך בדופן הצדדי, הקליטה ביתר הדפנות תקינה. - חדר שמאל ,בגודל תקיו - ריאות, קליטה תקינה הוא קבע תור לרופא לב, אבל עד שזה יגיע (בעוד כחודש) רצינו בבית להבין מה אומרים המשפטים הנ"ל (בשבילנו זה כמו סינית). הוא היה עושה פעילות גופנית כה בנונית ועכשיו אחרי המיפוי הפסיק כל פעילות, מפחד שיקבל התקףלב או משהו כזה. ממש בחרדה. בקיצור מה עושים ? יש תרופה ? (מה זה פגם מלוי קטן הפיך בדופן הצדדי ? אם יש פגם אז איך הוא הפיך ? מהמעט שאני יודע תאי לב פגומים לא יכולים להתחדש.) בבקשה הסבר. תודה קובי. נ.ב. אופס שכחתי לציין - לדודי יש סוכרת זה מספר שנים וגם לחץ דם (לוקח אינסולין וגם כדורים) ושוב תודה

קובי שלום, לפי תוצאות המיפוי, ישנו אזור קטן בלב אשר בזמן מאמץ מירבי ובדופק מואץ מקבל אספקת דם מעט פחותה מאשר שאר אזורי הלב. בעת מנוחה זרימת הדם מספקת ולכן הפגם הינו הפיך. במצבים בהם הפגם אינו הפיך ומופיע גם במנוחה וגם במאמץ, מדובר לרוב בצלקת לאחר אוטם בעבר. אם דודך מרגיש בטוב, הוא יכול להמשיך בפעילות כפי שעשה עד כה, בתנאי שהוא מטופל היטב בגורמי הסיכון ובאספירין. ההחלטה לגבי המשך הברור והטיפול תהיה בידי הקרדיולוג המטפל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים