אריטמיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/06/2006 | 13:33 | מאת: מירי

שלום רב! שמי מירי, אני בת 28, בריאה בדרך כלל , משתמשת SOS בונטולין. מעולם לא סבלתי משום בעיה לבבית. מבחינת היסטוריה משפחתית - אבי נפטר בגיל 57 מדום לב. לפני יומיים בזמן שהותי בחופשה באילת הרגשתי באופן פתאומי דפיקות לב חזקות , הרגשה של לחץ נפשי וחרדה. כשחברה שלי (אחות במקצוע) מששה לי את הדופק היא אמרה שהוא לא סדיר ומהיר ( סביב 100-110). חשוב לציין שלא הייתי אחרי מאמץ פיזי כלשהוא. התחושה נימשכה כ-30 דקות ועברה . במשך יומיים אחרונים המצב חזר על עצמו כ-3-4 פעמים ללא כל קשר למאמץ פיזי או גורם סביבתי אחר ואתמול גם התעוררתי לתוך התחושה של דופק מהיר ולחץ. ברצוני גם לציין שמאז האירוע הראשון אני מתעוררת עם בצקות מתחת לעיניים, דבר שלא קרה קודם. מה לדעתכם יכול לגרום למצב זה? האם זה אכן אריטמיה? מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם יש צורך בטיפול? האם דופק מהיר ולא סדיר יכול לגרום לתחושה של מצוקה נפשית או שמא לחץ נפשי יכול לגרום לאריטמיה? אודה מאוד על תשובתכם. בכבוד רב מירי

שלום מירי, אם הפרעת הקצב תכופה, הדרך הטובה ביותר היא לתעד אותה בהולטר של קצב הלב במשך 24 שעות. מומלץ גם לבצע בדיקת דם לתפקודי בלוטת התריס ובדיקת כימיה לאלקטרוליטים ולאלבומין (חלבון). אם התסמינים מאד מפריעים ניתן להתחיל טיפול בתרופה מקבוצת חוסמי בטא (רצוי דרלין) להקלה סימפטומתית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים