כאבים מתמשכים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/06/2006 | 23:34 | מאת: איילה

שלום רב, אני בת 31, בריאה בד"כ סובלת ב-3 השבועות האחרונים בכאבים בחזה, מעל השד,ממוקמים שמאלה לרוב(לעיתים הכאב "מטיילים" באזור החזה), מבירור שערכתי, צילום חזה, א.ק.ג ובדיקות דם נמצאו תקינים והוחלט שאני ככל הנראה סובלת מדלקת בשריר/עצמות, קיבלתי אטופן, הכאבים ממשיכים והם חזקים מנשוא, במאמץ הם אף מתגברים, מה עליי לעשות? יש סיכוי שזה קשור ללב?(עוד אציין כי לפני כשנה היו לי כאבים דומים והגעתי לבי"ח אך לאחר זריקה משככת כאבים הכל חלף. הפעם הכאבים התחילו מיד לאחר טראומה קשה שחוויותי-ילדי כמעט נדרס, אינני יודעת אם קיים קשר), אשמח אם תוכל ליעץ לי בנושא, בתודה מראש.

שלום איילה, כאב עז וממושך ממקור לבבי כתוצאה מהיצרות או חסימה של עורק צריך להתבטא על פי רוב בשינויים באק'ג ובמדדים בבדיקות הדם המעידות על נזק לשריר הלב כגון עליית טרופונין. אם הכאבים משתנים עם הנשימה או משינוי תנוחה, הרי גם אם המקור לבבי, הדבר אינו נובע מהיצרות בעורק. בגילך ובהעדר גורמי סיכון, הסבירות למחלת לב כלילית נמוכה למדי. אם הכאב מטריד פני שוב לרופא המטפל להתיעצות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים